Geladrink Vegan Orling 360 kaps

193,00 

SKU: bd686fd640be Categories: ,

Description

Geladrink Vegan Orling 360 kaps

GELADRINK® VEGAN – SUPLEMENT DIETY – kapsułki (30 dziennych porcji) bezglutenowy wegański 100% składników pochodzenia roślinnego dla dorosłych i dzieci powyżej 12. roku życia Produkt o niezwykłym składzie. Stworzony dla odżywienia i ochrony aparatu ruchu osób, które nie spożywają mięsa, ani produktów pochodzenia zwierzęcego. Zawiera szereg roślinnych składników, minerałów i witamin, które w połączeniu działają silnie antyoksydacyjnie (ochrona przed wolnymi rodnikami, które są odpowiedzialne za zaburzenia i niepoprawne funkcjonowanie procesów w obrębie stawów). Zawiera kompleks ochraniający i odżywiający chrząstki stawowe i cały aparat ruchu. Jest skomponowany w celu intensywnej ochrony i odżywienia tkanek, wzmacnia wszystkie elementy aparatu ruchu tj. chrząstki, kości, ścięgna i więzadła. Pierwszy produkt bez kolagenu, zapewniający odżywienie i regenerację aparatu ruchu, odpowiedni dla tych osób które nie przyjmują żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego w diecie (weganie, wegetarianie). Geladrink Vegan nie zawiera żadnej substancji, która w jakikolwiek sposób zakłócałaby wegańską filozofię i wegańską dietę. Jego skład jest w 100% pochodzenia roślinnego i jako taki dostarcza organizmowi wegan wystarczającą ilość witamin, minerałów i mikroskładników pokarmowych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania aparatu ruchu. Skład zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (12 kaps): Metylosulfonylometan / 3000 mg siarczan glukozaminy 2KCl / 1500 mg ekstrakt z kadzidłowca (Boswellia serrata) 900 mg ekstrakt z aceroli (standaryzowany na zawartość witaminy C) / 285,7 mg ekstraktu z aceroli, w tym 100 mg witaminy C (125% RWS**) ekstrakt ze skrzypu polnego (equisetum arvense) / 100 mg ekstrakt z traganka błoniastego (astragalus membranaceus) / 100 mg witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu) / 55 mg (458% RWS**) ekstrakt z werbeny pospolitej (verbena officinalis) / 50 mg ekstrakt z wierzby białej (salix alba) / 50 mg ekstrakt z mniszka lekarskiego (taraxacum officinale) / 50 mg ekstrakt z ostropestu plamistego (silybum marianum) / 50 mg ekstrakt z imbiru lekarskiego (zingiber officinale) / 50 mg ekstrakt z kurkumy (Curcuma longa – curcumina C3 complex* / 50 mg Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 16 mg (100% RWS**) cynk (diglicynian cynku) / 15 mg (150% RWS**) żelazo (diglicynian żelaza(II)) 15 mg (107% RWS**) Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) / 6 mg (100% RWS**) ekstrakt z pieprzu czarnego (Piper nigrum – Bioperine*) / 5 mg fluorek (monofluorofosforan sodu) 3,5 mg (100% RWS**) miedź (diglicynian miedzi) 3 mg (300% RWS**) kompleks witaminowy AntiHcy®*, w tym: witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny)/ 2 mg (143% RWS**) witamina B12 (cyjanokobalamina) / 6 µg (240% RWS**) kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) / 400 µg (200% RWS**) mangan (diglicynian manganu) 2 mg (100% RWS**) Witamina B2 (ryboflawina) 1,4 mg (100% RWS**) Witamina B1 (chlorowodorek tiaminy) 1,1 mg (100% RWS**) Witamina A (octan retinylu) 800 µg (100% RWS**) biotyna (D-biotyna) / 300 µg (600% RWS**) jod (jodek potasu) 150 µg (100% RWS**) witamina K (fitomenadion) 56 µg (75% RWS**) selen (L-selenometionina) / 55 µg (100% RWS**) witamina D3 (cholekalcyferol) / 7,5 µg (150% RWS**) **RWS – referencyjna wartość spożycia dla osób dorosłych * nazwa handlowa Opakowanie zawiera 30 porcji po 12 kaps. Składniki: metylosulfonylometan, siarczan glukozaminy 2KCl, hydroksypropylometyloceluloza (kapsułki), ekstrakt z kadzidłowca (boswellia serrata), ekstrakt z aceroli (w tym witamina C), ekstrakt ze skrzypu polnego, ekstrakt z traganka błoniastego (astragalus membranaceus), witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu), ekstrakt z werbeny pospolitej (verbena officinalis), ekstrakt z wierzby białej (salix alba), ekstrakt z mniszka lekarskiego (taraxacum officinale), ekstrakt z ostropestu plamistego (silybum marianum), ekstrakt z imbiru lekarskiego (zingiber officinale), ekstrakt z kurkumy (Curcuma longa), niacyna (amid kwasu nikotynowego), cynk (diglicynian cynku), żelazo (diglicynian żelaza(II)), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), ekstrakt z pieprzu czarnego (Piper nigrum – Bioperine*), fluorek (monofluorofosforan sodu), miedź (diglicynian miedzi), kompleks witaminowy AntiHcy®* (witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B12 (cyjanokobalamina), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy)), mangan (diglicynian manganu), witamina B2 (ryboflawina), witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), witamina A (octan retinylu), biotyna (D-biotyna) jod (jodek potasu), witamina K (fitomenadion), selen (L-selenometionina) / 55 µg, witamina D3 (cholekalcyferol). * nazwa handlowa Sposób użycia: dorośli oraz dzieci powyżej 12. roku życia: 6 kaps dwa razy dziennie lub 12 kaps raz dziennie. Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia niezbędna dla uzyskania deklarowanego efektu: 12 kaps. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ostrzeżenie: Produkt przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 12. roku życia. Produkt nie jest odpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących. Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości umieszczone są nad dolną krawędzią opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 5-25 stopni C w sposób niedostępny dla małych dzieci. O firmie ORLING Orling to czeska firma, która od ponad 20 lat specjalizuje się w produkcji najwyższej światowej jakości suplementów diety. Jednym z założycieli firmy był prof. Milan Adam, który należał do światowej czołówki specjalistów od reumatologii i biochemii tkanki łącznej.Profesor, doktor nauk ścisłych Milan Adam nie był tylko wspaniałym reumatologiem, ale również doświadczonym naukowcem z zakresu biochemii tkanki łącznej. Posiadał zarówno wiedzę teoretyczną jak i doświadczenie kliniczne, ale również ogromną wiedzę z zakresu metabolizmu tkanki łącznej. W latach 60. został zaproszony przez prestiżową naukową placówkę Max-Planck Institute w Monachium na odbycie studiów zagranicznych. To był początek jego naukowej kariery, dalej studia na Uniwersytecie w Oul, Uniwersytecie w St. Etienne, Reims, Paryż – Creteil, Instytut Reumatologii w Budapeszcie, Moskiwie itd. Brał udział w naukowych badaniach biochemicznych i patho-biochemicznych tkanki łącznej, których wyniki są wdrażane w Instytucie Reumatologii w Pradze do dnia dzisiejszego.Prof. Milan Adam został nagrodzony prestiżową nagrodę UNESCO od prezydenta ISG (Institut Supericum de Gestion) za swój udział w rozwój medycyny. Prof. Adam opublikował ponad 250 naukowych prac o reumatologii oraz biochemii i biologii tkanki łącznej w Czechach i za granicą, jest współautorem wielu krajowych i zagranicznych monografii.Prof. Adam niewątpliwie należy do najsłynniejszych światowych naukowców związanych z zagadnieniem metabolizmu tkanki łącznej, zwłaszcza kolagenu.Wiódł prymat w kilku światowych dziedzinach. Opisał, jako pierwszy na świecie, zbawienny wpływ kolagenu w leczeniu skutków osteoartrozy, przemienił syntezę kolagenu chrząstki typu II na typ I i III, co umożliwia leczenie patologicznych zmian w chrząstce, opisał rezultaty działania peptydów kolagenowych w leczeniu osteoartrozy i dystrybucji peptydów kolagenowych do komórek tkanek aparatu ruchu, ich obecność w cytoplazmie, której istnienie dowiódł stosując immunocytochemiczne metody badawcze. Ostatnim bardzo istotnym i ważnym rezultatem badań prof. Adama jest obalenie tezy o obecności torbieli (cyst) w kościach zaatakowanych przez osteoartrozę i weryfikacja tezy o produkcji ziarniny w zaatakowanych kościach.Prof. Adam twierdził, że osteoartroza nie jest tylko chorobą chrząstki ale również atakuje wszystkie tkanki aparatu ruchu włączając w to ścięgna, torebki stawowe i kości. Główną przyczyną choroby więzadeł i kości jest to, co powoduje ból w stawach – nie tylko choroba chrząstki stawowej, ponieważ nie jest ona unerwiona – dlatego jej niszczenie nie powinno powodować żadnego bólu. Porf. Adam zaleca zatem traktować stawy dotknięte osteoartrozą w bardziej kompleksowy sposób – jako całość, a nie skupiać się tylko na chrząstce stawowej.Pierwsze badania prof. Milana Adama obejmowały weryfikację działania kolagenowych peptydów na aparat ruchu dotknięty osteoartrozą. W czasie trwania tych badań, substancje takie jak glukozaminoglikany (siarczan glukozaminy i chondroityna), które wzmagają elastyczność i mechaniczne właściwości chrząstki stawowej i łagodzą stany zapalne w stawach były już używane na świecie dla ochrony chrząstki stawowej. Należy zwrócić uwagę, iż niezbędnym jest stosowanie tych substancji przez długi okres czasu, efekty ich działania pojawiają stosunkowo powoli – po 3 do 4 tygodniach ich stosowania.Prof. Adam przedstawił w 1991 roku, wyniki pierwszych badań, które potwierdziły skuteczność i efektywność działania peptydów kolagenowych w osteoartrozie.75% pacjentów, którym podano hydrolizat kolagenu odczuło znaczny spadek bólu w stawach i polepszenie swojej ruchomości. U wielu pacjentów zaobserwowano również ulgę w bólach kręgowych, które były spowodowane najprawdopodobniej występowaniem osteoporozy. Wielu pacjentów doświadczyło polepszenia ogólnej kondycji i jakości swojego życia. Zaobserwowano również znaczne zmniejszenie przyjmowania przez pacjentów środków przeciwbólowych. Pacjenci czuli się generalnie lepiej, uczucie zmęczenia znacznie osłabło. Należy również zaznaczyć, iż nie było żadnego przypadku nietolerancji hydrolizatu kolagenu w badanej grupie osób. Te same efekty podawania hydrolizatu kolagenu zostały odnotowane w badaniach Seeligmüller i Happel w 1993 roku, Beuker i Eck w 1995 roku, Beuker i Rosenfeld w 1995 roku.Terapeutyczne działania hydrolizatu kolagenu w leczeniu osteoartrozy zostało udowodnione również w obszernych doświadczeniach przeprowadzonych przez amerykańskich, angielskich i niemieckich reumatologów pod przewodnictwem Prof. Ronalda Moskowitz, prezesa Międzynarodowego Towarzystwa Badań Reumatologicznych z Uniwersytetu w Cleveland. Badania te w pełni spełniają wszystkie kryteria „medycyny doświadczalnej”, które są określone dla testów klinicznych i substancji.Europejscy naukowcy prof. Milan Adam, Oesser i Seifter odkryli, iż 90% podanego doustnie hydrolizatu kolagenu jest wchłaniane przez układ trawienny w ciągu pierwszych 6 godzin. Po wchłonięciu hydrolizatu kolagenu przez układ trawienny staje się on roztworem heterogenicznych peptydów, które przeniesione przez system krwionośny są akumulowane w chrząstce, ale również w wątrobie, naczyniach krwionośnych, skórze, kościach itd. Peptydy kolagenowe znacząco wpływają na metabolizm komórek i są odpowiedzialne za ich poprawne funkcjonowanie. Rezultatem działania peptydów kolagenowych jest naprawa i odbudowa procesów, które występują w chrząstce i pseudocystach kości.Prof. Milan Adam wraz z zespołem opublikował w 1999 roku rezultaty losowo wybranych badań, w których został zaobserwowany pozytywny efekt działania peptydów kolagenowych w objawach ostoartozy. Obserwacje te opierały się na klinicznych i laboratoryjnych metodach. Badania te dowodzą odkryciu, że aplikowanie hydrolizatu kolagenu, który ma możliwość modyfikacji funkcji chrząstki i komórek kostnych, może być również pomocny w przypadkach niszczących form osteoartrozy.Bardziej widoczne działanie hydrolizatu kolagenu zostało udowodnione w początkowych stadiach osteoartrozy – oznacza to konieczność podawania profilaktycznie hydrolizatu kolagenu, aby osiągnąć szybko pozytywne efekty jego działania. 75% pacjentów odczuwało polepszenie kondycji i funkcjonowanie aparatu ruchu po 12 tygodniach od podania hydrolizatu kolagenu.Rezultaty porównania działania hydrolizatu kolagenu, diklofenaku (lek przeciwbólowy) i hydrolizat kolagenu + dikolofenak w terapii osteoartrozy zostały opublikowane w 2000 roku. Rezultatem tych badań jest odkrycie, iż aplikowanie 10 g kolagenu hydrolizatu przynosi podobne efekty jak aplikacja 75 mg diklofenaku. Porównanie 12 tygodni podawania kolagenowego hydrolizatu do 12 tygodni podawania diklofenaku pokazało podobne działanie w przypadku osteoartrozy ocenione według indeksu Lequesne’a. Po dalszych 2 miesiącach po zaprzestaniu leczenia pacjenci, którym zaaplikowano hydrolizat kolagenu skarżyli się mniej niż ci, którym podawano diklofenak, ponieważ efekt działania diklofenaku pojawia się szybciej ale ulga, którą przynosi znika również szybciej po jego odstawieniu.Prof. Adam stwierdza, że hydrolizat kolagenu może być, z powodu jego działania, włączony do grona substancji ochraniających chrząstkę SYSADOA (symptoamtic slow acting drugs in osteoarthrits – leki przeciwbólowe z opóźnionym początkiem działania). Może być on również określony jako substancja modyfikująca strukturę, ponieważ opóźnia i tłumi morfologiczne zmiany w chrząstce i ma udział w odbudowie i regeneracji syntetycznej aktywności chrząstki i komórek kostnych.Na podstawie efektów badań i testów klinicznych oraz ponad dziesięcioletnich wyników doświadczeń dowodzi on, że jest bardzo duże prawdopodobieństwo oraz możliwość szybkiej i skutecznej pomocy wielu ludziom odczuwających silne bóle stawów. Co więcej, ta terapia ma dużo więcej zalet tj. kompletne bezpieczeństwo (naturalne składniki), odpowiednie do stosowania bez nadzoru lekarskiego, zaletą jest również niska cena w stosunku do wydajności i skuteczności.Wiele kolagenowych artronutraceutyków określonych znakiem GELADRINK® zostało opracowanych w Republice Czeskiej bazując na tych badaniach. Preparaty te są skomponowane dla regeneracji i odbudowy całego systemu tkanek aparatu ruchu w osteoartrozie. Preparaty te zapewniły ulgę wielu pacjentom odczuwającym silny i długotrwałych ból. Po 10 latach pomyślnych wyników stosowania preparatu na terytorium Republiki Czeskiej zostały one wprowadzone do innych krajów, gdzie ludzie również cierpią na bóle aparatu ruchu.Prof. Milan Adam został mianowany honorowym doktorem na University in Reims, został odznaczony medalem J. E. Purkyně oraz był członkiem Akademii Nauk w Nowym Jorku. Był specjalistą i naukowcem rozpoznawanym bardziej za granicą niż w kraju rodzinnym. Ale przede wszystkim jest on genialnym i oddanym doktorem medycyny, człowiekiem współczującym cierpiącym pacjentom, słabym i potrzebującym ludziom.Opracowane przez producenta: Orling spol. s r.o.Ing. Kateřina Duškowá – Adamowá

Orling Stawy mięśnie i kości

xxxxx

yyyyy